250 osób online (162 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Szaszłyk cielęcy z cukinią, ryż dziki
Cielęcina, udziec 150 g (kawałek ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki ) Zamienniki
Ryż dziki 70 g (7 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała) Zamienniki
Cukinia 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Energia 505 kcal
Białko: 37 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 60 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

mięso pokroić w kawałki, natrzeć ulubionymi ziołami, oprószyć solą i skropić oliwą. Cukinię umyć, pokroić na kawałki i nabić na szpatułki przemiennie z mięsem. Przygotowane szaszłyki następnie upiec w piekarniku (najlepiej na grillu). Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego