Szaszłyki drobiowe, sałata z olejem, ser biały
Ser twarogowy chudy | 100 g (1 gruby plaster ) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 250 g (kawałek piersi) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 30 g (2 duźe łyżki) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 200 g (1 sztukia) | Zamienniki |
Sałata lodowa | 50 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 662 kcal |
Białko: | 72 g |
Tłuszcz: | 34 g |
Węglowodany: | 24 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Mięso, umytą paprykę i cebulę pokroić w kawałki i nabijać na szpatułkę na przemian; całość poddusić na oliwie razem z cebulką i sosem sojowym, przyprawić ulubionymi ziołami i polać sosem sojowym. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku. Ser zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego