Szaszłyki drobiowe z kaszą jaglaną, sałata z olejem
| Mięso z piersi indyka, bez skóry | 120 g (porcja) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 18 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Kasza jaglana | 80 g (8 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Sałata lodowa | 50 g (4-5 listków) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
| Ulubione zioła | 2 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 587 kcal |
| Białko: | 34 g |
| Tłuszcz: | 22 g |
| Węglowodany: | 69 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso, umytą paprykę i cebulę pokroić w kawałki i nabijać na szpatułkę na przemian; całość ppoddusić na oliwie razem z cebulką i sosem sojowym, całość przyprawić ulubionymi ziołami i polać sosoem sojowym. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
