Szaszłyki drobiowe z kaszą jaglaną, sałata z olejem
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 12 g (łyzka stołowa) | Zamienniki |
Kasza jaglana | 100 g (woreczek) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Sałata lodowa | 50 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 634 kcal |
Białko: | 42 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 84 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso, umytą paprykę i cebulę pokroić w kawałki i nabijać na szpatułkę na przemian; całość ppoddusić na oliwie razem z cebulką i sosem sojowym, całość przyprawić ulubionymi ziołami i polać sosoem sojowym. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego