Szaszłyki drobiowe z kaszą jaglaną, sałata z olejem
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (kawałek piersi) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza jaglana | 50 g (5 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Cebula | 30 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Sałata lodowa | 50 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 351 kcal |
Białko: | 27 g |
Tłuszcz: | 8 g |
Węglowodany: | 47 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso, umytą paprykę i cebulę pokroić w kawałki i nabijać na szpatułkę na przemian; całość poddusić na oliwie razem z cebulką i sosem sojowym, przyprawić ulubionymi ziołami i polać sosem sojowym. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego