
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 24 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Ryż biały | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Sałata lodowa | 50 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Sos sojowy | 20 g (do smaku) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 581 kcal |
Białko: | 36 g |
Tłuszcz: | 27 g |
Węglowodany: | 56 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
mięso, umytą paprykę i cebulę pokroić w kawałki i nabijać na szpatułkę na przemian; całość poddusić na oliwie razem z cebulką i sosem sojowym lub ugrillować, przyprawić ulubionymi ziołami i polać sosem sojowym. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku. Ryż ugotować.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego