297 osób online (193 desktop_mac) (104 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Szaszłyki drobiowe z papryką, sałata z olejem i ryż
Mięso z piersi indyka, bez skóry 150 g (1,5 porcji) Zamienniki
Olej rzepakowy 24 g (2 łyzki stołowe) Zamienniki
Ryż biały 50 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Cebula 100 g (1 średnia sztuka ) Zamienniki
Papryka czerwona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Sałata lodowa 50 g (4-5 listków) Zamienniki
Sos sojowy 20 g (do smaku) Zamienniki
Ulubione zioła 1 g (do smaku) Zamienniki
Energia 581 kcal
Białko: 36 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 56 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

mięso, umytą paprykę i cebulę pokroić w kawałki i nabijać na szpatułkę na przemian; całość poddusić na oliwie razem z cebulką i sosem sojowym lub ugrillować, przyprawić ulubionymi ziołami i polać sosem sojowym. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku. Ryż ugotować.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego