
Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Papryka zielona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
Pędy bambusa, gotowane | 30 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Orzechy nerkowca | 30 g (garść) | Zamienniki |
Cebula dymka | 30 g (sztuka) | Zamienniki |
Chili w proszku | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Trawa cytrynowa | 15 g (sztuka) | Zamienniki |
Ryż basmati | 50 g (1/2 woreczka) | Zamienniki |
Energia | 594 kcal |
Białko: | 23 g |
Tłuszcz: | 32 g |
Węglowodany: | 62 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Trawę cytrynową i cebulkę bez szczypiorku lekko podsmażyć na oleju, dodać nerkowce oraz przyprawy. Dodać pokrojoną paprykę, bambusa, tofu pokrojone w kostkę i smazyć do miękkości papryki, na koniec dodać szczypiorek. Danie podawać z ryżem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego