250 osób online (162 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Tajskie tofu z nerkowcami
Olej rzepakowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Papryka zielona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 90 g (1/2 kostki) Zamienniki
Pędy bambusa, gotowane 30 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Orzechy nerkowca 30 g (garść) Zamienniki
Cebula dymka 30 g (sztuka) Zamienniki
Chili w proszku 1 g (do smaku) Zamienniki
Trawa cytrynowa 15 g (sztuka) Zamienniki
Ryż basmati 50 g (1/2 woreczka) Zamienniki
Energia 594 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 32 g
Węglowodany: 62 g
Błonnik: 4 g
Sposób przygotowania

Trawę cytrynową i cebulkę bez szczypiorku lekko podsmażyć na oleju, dodać nerkowce oraz przyprawy. Dodać pokrojoną paprykę, bambusa, tofu pokrojone w kostkę i smazyć do miękkości papryki, na koniec dodać szczypiorek. Danie podawać z ryżem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego