Tajskie tofu z nerkowcami
| Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
| Pędy bambusa, gotowane | 30 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Orzechy nerkowca | 30 g (garść) | Zamienniki |
| Cebula dymka | 30 g (sztuka) | Zamienniki |
| Chili w proszku | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
| Trawa cytrynowa | 15 g (sztuka) | Zamienniki |
| Ryż basmati | 50 g (1/2 woreczka) | Zamienniki |
| Energia | 594 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 32 g |
| Węglowodany: | 62 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Trawę cytrynową i cebulkę bez szczypiorku lekko podsmażyć na oleju, dodać nerkowce oraz przyprawy. Dodać pokrojoną paprykę, bambusa, tofu pokrojone w kostkę i smazyć do miękkości papryki, na koniec dodać szczypiorek. Danie podawać z ryżem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
