Tofu sojowe z indykiem, surówka z selera
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 60 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (1/2 małego fileta ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Marchew | 50 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
Seler korzeniowy | 200 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (1 kawałek) | Zamienniki |
Rodzynki, suszone | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 393 kcal |
Białko: | 45 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 26 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
pokrojone w kostkę tofu i kawałki indyka poddusić na patelni razem z marchewką, oliwą i sosem sojowym, przyprawić do smaku. Selera zetrzeć na tarce, dodać jogurt i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego