Tofu sojowe z indykiem, surówka z selera
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 60 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (1/2 małego fileta ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
| Marchew | 50 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
| Seler korzeniowy | 200 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (1 kawałek) | Zamienniki |
| Rodzynki, suszone | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 393 kcal |
| Białko: | 45 g |
| Tłuszcz: | 18 g |
| Węglowodany: | 26 g |
| Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
pokrojone w kostkę tofu i kawałki indyka poddusić na patelni razem z marchewką, oliwą i sosem sojowym, przyprawić do smaku. Selera zetrzeć na tarce, dodać jogurt i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
