Tofu sojowe z kurczakiem, cykoria z mandarynkami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 130 g (1/2 fileta ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Cykoria | 100 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Włoszczyzna pokrojona w paski (bez marchewki) | 100 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (1 kawałek) | Zamienniki |
Mandarynki | 50 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 420 kcal |
Białko: | 49 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 27 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Pokrojone w kostkę tofu, włoszczyznę i kawałki kurczaka poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, przyprawić do smaku. Cykorię porwać na kawałki, dodać cząstki mandarynek i jogurt.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego