Tofu sojowe z kurczakiem, cykoria z mandarynkami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 130 g (1/2 fileta ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Cykoria | 100 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Włoszczyzna pokrojona w paski (bez marchewki) | 100 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (1 kawałek) | Zamienniki |
Mandarynki | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 496 kcal |
Białko: | 50 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 34 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Pokrojone w kostkę tofu, włoszczyznę i kawałki kurczaka poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, przyprawić do smaku. Cykorię porwać na kawałki, dodać cząstki mandarynek i jogurt.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego