345 osób online (224 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Tofu z brokułami i pieczarkami
Bulion warzywny 250 g (szklanka) Zamienniki
Olej rzepakowy rafinowany 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Olej sezamowy 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Skrobia kukurydziana 3 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Brokuły 150 g (1/3 sztuki) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 180 g (kostka) Zamienniki
Pieczarka uprawna, świeża 50 g (5 sztuk) Zamienniki
Sezam, nasiona 20 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Sos sojowy 24 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Miód akacjowy 14 g (łyżeczka) Zamienniki
Imbir korzeń 2 g (szczypta) Zamienniki
Energia 559 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 37 g
Węglowodany: 32 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Tofu pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju. Na oddzielnej patelni ducić brokuły pokrojone w kawałki w bulionie przez 5 minut. Brokuły odsunąć na bok patelni, naśrodku rolać olej sezamowy, dodać czosnek, imbir i chwilę podsmażyć. Dodać sos sojowy i skrobię kukurydzianę, wymieszać sos ze skrobią i chwilę dusić na patelni tak aby sos zabulgotał. Dodać miód i podprażony sezam. Dodać tofu, pieczarki i zamieszać.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego