Tofu z brokułami i makaronem sojowym
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Makaron sojowy (suchy) | 80 g (garść ) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 180 g (kostka) | Zamienniki |
Sos sojowy | 20 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 635 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 84 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Uprzednio zblanszowane brokuły i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego