Tofu z brokułami i makaronem sojowym
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Makaron sojowy (suchy) | 80 g (garść ) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 180 g (kostka) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 20 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 635 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 24 g |
| Węglowodany: | 84 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Uprzednio zblanszowane brokuły i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
