Tofu z brokułami i makaronem sojowym
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Makaron sojowy (suchy) | 50 g (1/4 opakowania ) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 200 g (1 duży kawałek) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 646 kcal |
| Białko: | 51 g |
| Tłuszcz: | 27 g |
| Węglowodany: | 57 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Uprzednio zblanszowane brokuły i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku. marchwi i grejpfruta wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
