Tofu z brokułami i makaronem sojowym; grejpfrut
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Makaron sojowy (suchy) | 70 g (1/3 opakowania ) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (1 kawałek) | Zamienniki |
Grejpfrut czerwony | 250 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 616 kcal |
Białko: | 20 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 100 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Uprzednio zblanszowane brokuły i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku. Grejfruta zjeść na deser.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego