Tofu z pomidorkami i makaronem razowym
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Makaron pełnoziarnisty (suchy) | 50 g (2 garści ) | Zamienniki |
| Pomidorki koktajlowe | 200 g (2 szklanki ) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 200 g (1 duży kawałek) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 642 kcal |
| Białko: | 47 g |
| Tłuszcz: | 26 g |
| Węglowodany: | 62 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron, pomidorki i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
