Tofu z pomidorkami i makaronem razowym
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Makaron pełnoziarnisty (suchy) | 50 g (2 garści ) | Zamienniki |
Pomidorki koktajlowe | 200 g (2 szklanki ) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 200 g (1 duży kawałek) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 642 kcal |
Białko: | 47 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 62 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron, pomidorki i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego