255 osób online (166 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Tortilla z ciecierzycą i warzywami
Oliwa z oliwek 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Papryka czerwona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 60 g (sztuka) Zamienniki
Rukola 20 g (garść) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 40 g (2-3 łyżki ) Zamienniki
Ciecierzyca konserwowa 60 g (1/4 puszki) Zamienniki
Tortilla pełnoziarnista 90 g (1,5 sztuki) Zamienniki
Energia 505 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 77 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Pomidora pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Cieciorkię podsmażyć z przyprawami na oliwie, dodać warzywa i chwile dusić. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Na suchej patelni podgrzać tortille (musi mieć dobry skład). Zawijać nadzienie w torillę razem z warzywem zielonolistnym np rukolą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego