Tortilla z ciecierzycą i warzywami
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 60 g (sztuka) | Zamienniki |
Rukola | 20 g (garść) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 40 g (2-3 łyżki ) | Zamienniki |
Ciecierzyca konserwowa | 60 g (1/4 puszki) | Zamienniki |
Tortilla pełnoziarnista | 90 g (1,5 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 505 kcal |
Białko: | 16 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 77 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Pomidora pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Cieciorkię podsmażyć z przyprawami na oliwie, dodać warzywa i chwile dusić. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Na suchej patelni podgrzać tortille (musi mieć dobry skład). Zawijać nadzienie w torillę razem z warzywem zielonolistnym np rukolą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego