
Papryka czerwona | 60 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
Rukola | 20 g (garstka) | Zamienniki |
Tortilla pełnoziarnista | 60 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Kapary | 10 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Hummus ok. 20% tłuszczu | 60 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 368 kcal |
Białko: | 11 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 40 g |
Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
Placek tortilli należy posmarować hummusem, dodać pokrojoną w paski paprykę, garść rukoli i kapary. Placek należy zwinąć w rulonik i owinąć folią aluminiową.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego