250 osób online (162 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Tortilla z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 100 g (porcja) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Papryka czerwona 240 g (sztuka) Zamienniki
Pomidor 300 g (duża sztuka) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 80 g (4 łyżki stołowe) Zamienniki
Tortilla pełnoziarnista 120 g (2 sztuki) Zamienniki
Energia 781 kcal
Białko: 41 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany: 106 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski i ugrillować lub usmażyć na patelni teflonowej razem z papryką. Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki i dodać do mięsa razem z kukurydzą. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i dowolnymi ziołami. Napełniać farszem tortillę (musi składać się z naturalnych skłądników).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego