Tortilla z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 100 g (porcja) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 240 g (sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (duża sztuka) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 80 g (4 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Tortilla pełnoziarnista | 120 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 781 kcal |
Białko: | 41 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 106 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w paski i ugrillować lub usmażyć na patelni teflonowej razem z papryką. Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki i dodać do mięsa razem z kukurydzą. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i dowolnymi ziołami. Napełniać farszem tortillę (musi składać się z naturalnych skłądników).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego