Tortilla z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 80 g (mała porcja) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 60 g (sztuka) | Zamienniki |
Rukola | 20 g (garść) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 40 g (2-3 łyżki ) | Zamienniki |
Tortilla pełnoziarnista | 90 g (1,5 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 508 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 66 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Pomidora pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Mięso podsmażyć z przyprawami na oliwie, dodać warzywa i chwile dusić. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Na suchej patelni podgrzać tortille (musi mieć dobry skład). Zawijać nadzienie w torillę razem z warzywem zielonolistnym np rukolą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego