100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Tortilla z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 80 g (mała porcja) Zamienniki
Oliwa z oliwek 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Papryka czerwona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 60 g (sztuka) Zamienniki
Rukola 20 g (garść) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 40 g (2-3 łyżki ) Zamienniki
Tortilla pełnoziarnista 90 g (1,5 sztuki) Zamienniki
Energia 508 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 66 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Pomidora pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Mięso podsmażyć z przyprawami na oliwie, dodać warzywa i chwile dusić. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Na suchej patelni podgrzać tortille (musi mieć dobry skład). Zawijać nadzienie w torillę razem z warzywem zielonolistnym np rukolą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego