Twarożek z jogurtem, ogórkiem i oliwkami, grahamka
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 75 g (1/2 małego opakowania) | Zamienniki |
| Ser twarogowy półtłusty | 100 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
| Bułki grahamki | 70 g (sztuka) | Zamienniki |
| Ogórek wężowy | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Oliwki czarne bez pestki | 15 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Energia | 386 kcal |
| Białko: | 29 g |
| Tłuszcz: | 9 g |
| Węglowodany: | 51 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Twarożek wymieszać z jogurtem, pokrojnymi oliwkami i ogórkiem. Jeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
