Udko kurczaka z fasolką szparagową
Mięso z ud kurczaka, bez skóry | 150 g (1 średnie udko ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Fasola szparagowa | 100 g (1 szklanka pokrojonej ) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 343 kcal |
Białko: | 29 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 7 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w folii aluminiowej. Fasolkę ugotować i podawać polaną oliwą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego