Udko kurczaka z fasolką szparagową, kefir
| Kefir, 2% tłuszczu | 200 g (1 niepełna szklanka) | Zamienniki |
| Noga (udo) kurczaka | 180 g (1 srednia sztuka ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Fasola szparagowa | 200 g (2 szklanki pokrojonej ) | Zamienniki |
| Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 646 kcal |
| Białko: | 43 g |
| Tłuszcz: | 47 g |
| Węglowodany: | 23 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w folii aluminiowej. Fasolkę ugotować i podawać polaną oliwą; popić kefirem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
