Warzywa duszone na oliwie z kaszą
Oliwa z oliwek | 18 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Cukinia | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 240 g (sztuka) | Zamienniki |
Energia | 338 kcal |
Białko: | 9 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 40 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Umyte warzywa pokroić w cząstki a następnie udusić na oliwie, doprawić do smaku i dodac ugotowaną kaszę.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego