Warzywa słodko-kwaśne z ryżem
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Ryż naturalny | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Czosnek | 5 g (1 ząbek ) | Zamienniki |
| Groszek zielony | 100 g (2 garści) | Zamienniki |
| Marchew | 140 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Kukurydza, konserwowa | 60 g (3 łyżki ) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Pędy bambusa, gotowane | 0 g (garść ) | Zamienniki |
| Ocet ryżowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 592 kcal |
| Białko: | 14 g |
| Tłuszcz: | 26 g |
| Węglowodany: | 91 g |
| Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
warzywa pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa, pędy bambusa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
