256 osób online (166 desktop_mac) (90 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Warzywa słodko-kwaśne z ryżem
Oliwa z oliwek 20 g (2 niepełne łyżki) Zamienniki
Ryż brązowy 40 g (4 płaskie łyżki) Zamienniki
Czosnek 5 g (1 ząbek ) Zamienniki
Groszek zielony 100 g (2 garści) Zamienniki
Marchew 100 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 40 g (2 łyżki ) Zamienniki
Cukier 0 g (szczypta) Zamienniki
Sos sojowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Pędy bambusa, gotowane 0 g (garść ) Zamienniki
Ocet ryżowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 456 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 67 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

warzywa pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa, pędy bambusa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego