Warzywa słodko-kwaśne z ryżem
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 40 g (4 płaskie łyżki) | Zamienniki |
Czosnek | 5 g (1 ząbek ) | Zamienniki |
Groszek zielony | 100 g (2 garści) | Zamienniki |
Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 40 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Cukier | 0 g (szczypta) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Pędy bambusa, gotowane | 0 g (garść ) | Zamienniki |
Ocet ryżowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 456 kcal |
Białko: | 12 g |
Tłuszcz: | 21 g |
Węglowodany: | 67 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
warzywa pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa, pędy bambusa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego