Warzywa słodko-kwaśne z ryżem
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 80 g (8 łyżek) | Zamienniki |
Czosnek | 5 g (1 ząbek ) | Zamienniki |
Groszek zielony | 100 g (2 garści) | Zamienniki |
Marchew | 140 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 60 g (3 łyżki ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Pędy bambusa, gotowane | 0 g (garść ) | Zamienniki |
Ocet ryżowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 661 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 106 g |
Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
warzywa pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa, pędy bambusa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego