550 osób online (357 desktop_mac) (193 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Warzywa słodko-kwaśne z ryżem
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki) Zamienniki
Ryż brązowy 80 g (8 łyżek) Zamienniki
Czosnek 5 g (1 ząbek ) Zamienniki
Groszek zielony 100 g (2 garści) Zamienniki
Marchew 140 g (2 średnie sztuki) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 60 g (3 łyżki ) Zamienniki
Sos sojowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Pędy bambusa, gotowane 0 g (garść ) Zamienniki
Ocet ryżowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 661 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany: 106 g
Błonnik: 15 g
Sposób przygotowania

warzywa pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa, pędy bambusa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego