Warzywa słodko-kwaśne z ryżem
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 30 g (3 płaskie łyżki) | Zamienniki |
| Czosnek | 5 g (1 ząbek ) | Zamienniki |
| Groszek zielony | 100 g (2 garści) | Zamienniki |
| Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Kukurydza, konserwowa | 40 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Pędy bambusa, gotowane | 0 g (garść ) | Zamienniki |
| Ocet ryżowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 359 kcal |
| Białko: | 11 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 60 g |
| Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
warzywa pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z cukrem i octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa, pędy bambusa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
