250 osób online (162 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Warzywa słodko-kwaśne z ryżem
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Ryż brązowy 30 g (3 płaskie łyżki) Zamienniki
Czosnek 5 g (1 ząbek ) Zamienniki
Groszek zielony 100 g (2 garści) Zamienniki
Marchew 100 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 40 g (2 łyżki ) Zamienniki
Sos sojowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Pędy bambusa, gotowane 0 g (garść ) Zamienniki
Ocet ryżowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 359 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 60 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

warzywa pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z cukrem i octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa, pędy bambusa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego