544 osoby online (353 desktop_mac) (191 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zapiekanka z kaszy, fasoli i szpinaku
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 50 g (1/3 kubeczka) Zamienniki
Ser, Parmezan 30 g (1 plaster) Zamienniki
Oliwa z oliwek 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Kasza jaglana 30 g (3 łyżki) Zamienniki
Fasola biała, nasiona suche 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Szpinak 100 g (duża garść) Zamienniki
Energia 346 kcal
Białko: 21 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 40 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Kaszę przepłukać wrzątkiem, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości na małym ogniu w lekko osolonej wodzie. Fasolę namoczyć na noc. Rano wymienić wodę i gotować do miękkości ok 40 minut (można użyć fasoli z puszki). Szpinak drobno pokroić i poddusić na oliwie, przyprawić czosnkiem i solą. W szklance rozmieszać jogurt z serem, dodać ulubione przyprawy. W naczyniu żaroodpornym uóżyć kolejno kaszę, fasolę, szpinak i sos. Zapiekać ok 20 minut.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego