556 osób online (361 desktop_mac) (195 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zapiekanka z kaszy, fasoli i szpinaku
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 75 g (1/2 kubeczka) Zamienniki
Ser, Parmezan 40 g (1 plasterek) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza jaglana 65 g (6 pełnych łyżek) Zamienniki
Fasola biała, nasiona suche 30 g (3 łyżki) Zamienniki
Szpinak 150 g (2 garście) Zamienniki
Sok wielowarzywny 200 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 645 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 87 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

Kaszę przepłukać wrzątkiem, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości na małym ogniu w lekko osolonej wodzie. Fasolę namoczyć na noc. Rano wymienić wodę i gotować do miękkości ok 40 minut (można użyć fasoli z puszki). Szpinak drobno pokroić i poddusić na oliwie, przyprawić czosnkiem i solą. W szklance rozmieszać jogurt z serem, dodać ulubione przyprawy. W naczyniu żaroodpornym uóżyć kolejno kaszę, fasolę, szpinak i sos. Zapiekać ok 20 minut.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego