150 osób online (97 desktop_mac) (53 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zapiekanka z pełnoziarnistego makaronu, fasoli i pomidorów
Ser, Parmezan 16 g (2 łyżki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 60 g (porcja ) Zamienniki
Pomidor 300 g (2 sztuki ) Zamienniki
Świeże oregano 0 g (do smaku ) Zamienniki
Fasola biała, konserwowa 80 g (1/3 puszki) Zamienniki
Energia 490 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 62 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i chwilę poddusić na oliwie. Na dno żaroodpornego naczynia układać przemiennie makaron z fasolą i pomidorami. Całość delikatnie przyprawić do smaku, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku. Gotowe danie podawać ze świeżym oregano (alternatywnie może być suszone oregano).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego