
Ser, Parmezan | 24 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka ) | Zamienniki |
Makaron pełnoziarnisty (suchy) | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
Świeże oregano | 2 g (do smaku ) | Zamienniki |
Energia | 581 kcal |
Białko: | 25 g |
Tłuszcz: | 22 g |
Węglowodany: | 75 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i chwilę poddusić na oliwie. Na dno żaroodpornego naczynia układać przemiennie makaron z pomidorami. Całość delikatnie przyprawić do smaku, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku. Gotowe danie podawać ze świeżym oregano (alternatywnie może być suszone oregano).

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego