351 osób online (228 desktop_mac) (123 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zapiekanka z pełnoziarnistego makaronu i pomidorów
Ser, Parmezan 24 g (3 łyżki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka ) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 100 g (duża porcja) Zamienniki
Pomidor 300 g (3 sztuki ) Zamienniki
Świeże oregano 2 g (do smaku ) Zamienniki
Energia 581 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 75 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i chwilę poddusić na oliwie. Na dno żaroodpornego naczynia układać przemiennie makaron z pomidorami. Całość delikatnie przyprawić do smaku, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku. Gotowe danie podawać ze świeżym oregano (alternatywnie może być suszone oregano).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego