254 osoby online (165 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zapiekanka z pełnoziarnistego makaronu i pomidorów
Ser, Parmezan 24 g (3 łyżki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 18 g (1,5 łyżki ) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 100 g (duża porcja) Zamienniki
Pomidor 400 g (2 średnie sztuki ) Zamienniki
Świeże oregano 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 649 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 78 g
Błonnik: 14 g
Sposób przygotowania

makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i chwilę poddusić na oliwie. Na dno żaroodpornego naczynia układać przemiennie makaron z pomidorami. Całość delikatnie przyprawić do smaku, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku. Gotowe danie podawać ze świeżym oregano (alternatywnie może być suszone oregano).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego