406 osób online (264 desktop_mac) (142 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zapiekanka z pełnoziarnistego makaronu i pomidorów
Ser, Parmezan 16 g (2 łyżki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 15 g (5 sztuk) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 50 g (mała porcja) Zamienniki
Pomidor 200 g (2 sztuki ) Zamienniki
Świeże oregano 1 g (do smaku ) Zamienniki
Energia 396 kcal
Białko: 14 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 39 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i chwilę poddusić na oliwie. Na dno żaroodpornego naczynia układać przemiennie makaron z pomidorami. Całość delikatnie przyprawić do smaku, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku. Gotowe danie podawać ze świeżym oregano (alternatywnie może być suszone oregano).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego