151 osób online (98 desktop_mac) (53 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zapiekanka z pełnoziarnistego makaronu i pomidorów
Ser, Parmezan 10 g (1 płaska łyżka ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 80 g (3/4 porcji ) Zamienniki
Pomidor 200 g (2 małe sztuki ) Zamienniki
Świeże oregano 0 g (do smaku ) Zamienniki
Energia 461 kcal
Białko: 14 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 70 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i chwilę poddusić na oliwie. Na dno żaroodpornego naczynia układać przemiennie makaron z pomidorami. Całość delikatnie przyprawić do smaku, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku. Gotowe danie podawać ze świeżym oregano (alternatywnie może być suszone oregano).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego