Zielona sałatka z tuńczyka i awokado, grzanki
| Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Chleb graham | 50 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Pomidorki koktajlowe | 100 g (5 sztuk) | Zamienniki |
| Sałata | 50 g (5 liści) | Zamienniki |
| Awokado | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 355 kcal |
| Białko: | 20 g |
| Tłuszcz: | 19 g |
| Węglowodany: | 35 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Awokado pokroić na kawałki, porwać sałatę, pokroić pomidorki, tuńczyka rozdrobnić, wszystko wymieszać, polać oliwą i doprawić ulubionyi ziołami. Z pieczywa zrobić grzanki (pokroić w kostkę i podmsażyć na suchej patelni.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
