Zielona sałatka z tuńczyka i awokado, grzanki
Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Chleb graham | 50 g (2 kromki) | Zamienniki |
Pomidorki koktajlowe | 100 g (5 sztuk) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści) | Zamienniki |
Awokado | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 355 kcal |
Białko: | 20 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 35 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Awokado pokroić na kawałki, porwać sałatę, pokroić pomidorki, tuńczyka rozdrobnić, wszystko wymieszać, polać oliwą i doprawić ulubionyi ziołami. Z pieczywa zrobić grzanki (pokroić w kostkę i podmsażyć na suchej patelni.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego