Zielona sałatka z tuńczykiem i grzankami; sok pomidorowy
| Tuńczyk w wodzie | 100 g (puszka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Chleb graham | 50 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Pomidorki koktajlowe | 200 g (10 sztuk) | Zamienniki |
| Sałata | 100 g (5 dużych liści) | Zamienniki |
| Awokado | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Sok pomidorowy | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Cebula czerwona | 30 g (2 plastry) | Zamienniki |
| Energia | 513 kcal |
| Białko: | 32 g |
| Tłuszcz: | 26 g |
| Węglowodany: | 50 g |
| Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Awokado pokroić na kawałki, porwać sałatę, pokroić pomidorki, tuńczyka rozdrobnić, wszystko wymieszać, polać oliwą i doprawić ulubionymi ziołami. Z pieczywa zrobić grzanki (pokroić w kostkę i podmsażyć na suchej patelni.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
