Zielona sałatka z tuńczykiem i jajkiem, pieczywo
Jaja kurze całe | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 6 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy | 30 g (kromka) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (sztuka) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści) | Zamienniki |
Rukola | 30 g (garść) | Zamienniki |
Ocet balsamiczny | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Tymianek suszony | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 294 kcal |
Białko: | 23 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 26 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać porwaną sałatę, rukolę, ugotowane jajko. Całość wymieszać, skropić cytryną, octem balsamicznym i oliwą oraz przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego