345 osób online (224 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zielona sałatka z tuńczykiem i jajkiem, pieczywo
Jaja kurze całe 50 g (sztuka) Zamienniki
Tuńczyk w wodzie 60 g (1/2 puszki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 6 g (1 łyżeczka ) Zamienniki
Chleb żytni razowy 30 g (kromka) Zamienniki
Pomidor 100 g (sztuka) Zamienniki
Sałata 50 g (5 liści) Zamienniki
Rukola 30 g (garść) Zamienniki
Ocet balsamiczny 20 g (2 łyzki stołowe) Zamienniki
Tymianek suszony 1 g (do smaku) Zamienniki
Energia 294 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 26 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać porwaną sałatę, rukolę, ugotowane jajko. Całość wymieszać, skropić cytryną, octem balsamicznym i oliwą oraz przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego