Zielona sałatka z tuńczykiem i jajkiem, pieczywo
| Jaja kurze całe | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
| Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 6 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy | 30 g (kromka) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (sztuka) | Zamienniki |
| Sałata | 50 g (5 liści) | Zamienniki |
| Rukola | 30 g (garść) | Zamienniki |
| Ocet balsamiczny | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
| Tymianek suszony | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 294 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 26 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać porwaną sałatę, rukolę, ugotowane jajko. Całość wymieszać, skropić cytryną, octem balsamicznym i oliwą oraz przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
