
Tuńczyk w wodzie | 165 g (1 średnia puszka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Chleb żytni jasny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 438 kcal |
Białko: | 37 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 25 g |
Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać porwaną sałatę. Całość wymieszać, skropić cytryną, dodać oliwę oraz przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego