Zielona sałatka z tuńczykiem pieczywo; sok pomidorowy
| Tuńczyk w wodzie | 100 g (1 mała puszka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Chleb żytni jasny | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Sałata | 50 g (5 liści) | Zamienniki |
| Sok pomidorowy | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 438 kcal |
| Białko: | 27 g |
| Tłuszcz: | 15 g |
| Węglowodany: | 56 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać porwaną sałatę. Całość wymieszać, skropić cytryną i oliwą oraz przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
