Zielone smoothie szpinak - banan - jabłko
| Szpinak | 25 g (1 garść) | Zamienniki |
| Banan, miąższ | 60 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Jabłko | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 200 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 153 kcal |
| Białko: | 2 g |
| Tłuszcz: | 1 g |
| Węglowodany: | 39 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Herbatę wystudzić (można użyć owocowej lub zielonej). Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić na cząstki. Herbatę razem z jabłkiem, bananem i szpinakiem zblendować na gładkie smoothie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
