554 osoby online (360 desktop_mac) (194 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zupa grochowa
Oliwa z oliwek 15 g (1,5 łyżki) Zamienniki
Cebula 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Groch, nasiona suche 80 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Marchew 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pietruszka, liście 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Ziemniaki 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Siemię lniane 10 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Energia 534 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 79 g
Błonnik: 20 g
Sposób przygotowania

Groch namoczyć na parę godzin, potem wymienić wodę i gotować ok 40 minut (aż będzie się rozpadał). Marchew, ziemniaka i cebulę, obrać i oczyścić. Marchew zetrzeć na tarce, ziemniaka i cebulę pokroić w kostkę i zaszklić na oliwie. W drugim garnku ugotować wywar ze startej marchewki, ziemniaka i cebuli. Po ugotowaniu ziemniaków wywar połączyć z ugotowanym grochem, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Posypać zmielonym siemieniem lnianym i natką pietruszki

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego