
Bulion warzywny | 500 g (2 szklanki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Amarantus nasiona | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Fasola biała, konserwowa | 80 g (1/3 puszki) | Zamienniki |
Mieszanka wiosenna, warzywa mrożone | 250 g (1/3 opakowania) | Zamienniki |
Energia | 515 kcal |
Białko: | 20 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 60 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Amarantus należy gotować w bulionie przez 5-8 minut następnie dodać mieszankę warzywną i fasolę. Można doprawić do smaku ulubionymi przyprawami lub sosem sojowym, na koniec dolać oliwy.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego