Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem
Oliwa z oliwek | 6 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Makaron pełnoziarnisty (suchy) | 30 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 250 g (1/2 opakowania) | Zamienniki |
Fasola biała, konserwowa | 60 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 293 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 8 g |
Węglowodany: | 48 g |
Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
Mrożonkę zalać małą ilością wrzątku, dodać makaron, gotować na małym ogniu do miękkości makaronu. Dodać fasolę i oliwę. Doprawić do smaku sosem sojowym i ulubionymi przyprawami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego