103 osoby online (67 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zupa krem z papryki i soczewicy; grzanki
Oliwa z oliwek 15 g (1,5 łyżki) Zamienniki
Chleb graham 60 g (2 cienkie kromki) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Marchew 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 40 g (4 łyżki) Zamienniki
Koncentrat pomidorowy, 30% 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Energia 445 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 66 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

Cebulę i marchew obrać i pokroić, zeszklić na połowie oliwiy, dodać soczewicę i zalać wodą, gotować do miękkości soczewicy ok 20 minut. Zupę przyprawić koncentartem, solą, pieprzem i imbirem, zblendować. Na reszcie oliwy usmażyć grzanki z pokrojonego w kostkę chleba. Zupę posypać grzankami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego