346 osób online (225 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zupa krem z soczewicy
Oliwa z oliwek 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Cebula 30 g (1/3 sztuki) Zamienniki
Marchew 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 40 g (3 łyżki) Zamienniki
Koncentrat pomidorowy, 30% 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Energia 215 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 35 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

Cebulę i marchew obrać i pokroić, zeszklić na oliwie, dodać soczewicę i zalać wodą, gotować do miękkości soczewicy ok 20 minut. Zupę przyprawić koncentartem, solą, pieprzem i imbirem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego