Zupa krem z soczewicy
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Cebula | 30 g (1/3 sztuki) | Zamienniki |
Marchew | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Koncentrat pomidorowy, 30% | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Energia | 215 kcal |
Białko: | 12 g |
Tłuszcz: | 7 g |
Węglowodany: | 35 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Cebulę i marchew obrać i pokroić, zeszklić na oliwie, dodać soczewicę i zalać wodą, gotować do miękkości soczewicy ok 20 minut. Zupę przyprawić koncentartem, solą, pieprzem i imbirem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego