100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zupa krem z soczewicy z grzankami
Oliwa z oliwek 15 g (1,5 łyżki) Zamienniki
Chleb graham 70 g (2 cienkie kromki) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Marchew 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 50 g (5 łyżek) Zamienniki
Koncentrat pomidorowy, 30% 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Sezam, nasiona 7 g (1 czubata łyżeczka) Zamienniki
Energia 559 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 76 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

Cebulę i marchew obrać i pokroić, zeszklić na połowie oliwy, dodać soczewicę i zalać wodą, gotować do miękkości soczewicy ok 20 minut. Zupę przyprawić koncentartem, solą, pieprzem i imbirem. Na reszcie oliwy usmażyć grzanki z pokrojonego w kostkę chleba. Zupę posypać grzankami i sezamem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego