
Bulion warzywny | 350 g (1,5 szklanki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Cebula | 30 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Marchew | 25 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Szczypiorek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Ziemniaki | 150 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 250 kcal |
Białko: | 5 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 34 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Wlać bulion i zagotować. Przykryć i gotować przez ok. 5 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i gotować ok. 10 minut. Dodać starte na tarce obrane ogórki oraz 1/2 szklanki soku z kiszonych ogórków (zalewy). Dodać szczypiorek.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego