346 osób online (225 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Zupa ogórkowa
Bulion warzywny 350 g (1,5 szklanki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Cebula 30 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Marchew 25 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Szczypiorek 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Ziemniaki 150 g (2 sztuki) Zamienniki
Ogórek kwaszony 100 g (2 sztuki) Zamienniki
Energia 250 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 34 g
Błonnik: 4 g
Sposób przygotowania
W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Wlać bulion i zagotować. Przykryć i gotować przez ok. 5 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i gotować ok. 10 minut. Dodać starte na tarce obrane ogórki oraz 1/2 szklanki soku z kiszonych ogórków (zalewy). Dodać szczypiorek.
Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego