555 osób online (361 desktop_mac) (194 stay_primary_portrait)
Jajeczne potrawy bez jaj
Jajeczne potrawy bez jaj

Gotowanie bez jajek nie musi być monotonne lub trudne. Okazuje się, że przepisy, w których nie wykorzystuje się tego produktu, są naprawdę smaczne! Dodatkowo, wprowadzą trochę „kulinarnej” nowości do Waszej kuchni. Zapraszamy Was na prawdziwe przysmaki bez jajek!

Dieta bez jajek? Czemu nie?
Dieta bez jajek? Czemu nie?

Smażone, sadzone, gotowane…. – możliwości podania i wykorzystania jajek w kuchni jest mnóstwo. Mówi się nawet, że jajko to sztandarowy produkt polskiej kuchni. Aż trudno wyobrazić sobie sytuację, w której trzeba się bez niego obyć. Bo przecież w jaki sposób przygotować ciasta, naleśniki czy wykonać pastę jajeczną?

Resztkowe przepisy dla każdego
Resztkowe przepisy dla każdego

Marnowanie jedzenia to ogromny problem nie tylko na świecie, ale i w naszych własnych gospodarstwach domowych. Często w naszych lodówce przechowujemy resztki produktów spożywczych, które nie zostały zjedzone. Najprawdopodobniej grozi im kosz na śmieci. Czy da się wykorzystać kreatywnie resztki żywności? Co właściwie można z nich przygotować?

Jak nie marnować żywności?
Jak nie marnować żywności?

Marnowanie jedzenia to problem wręcz globalny! Na świecie wyrzuca się 1,3 mld ton jedzenia, co stanowi 1/3 całości produkowanej żywności. Ta liczba przeraża, a jednak w codziennym życiu nawet nie zauważamy sytuacji, w których zamiast odpowiednia wykorzystać zakupione produkty, nieświadomie je marnujemy. Jakie zamiany warto wprowadzić w swoim postępowaniu z żywnością, by zaprzestać zjawisku marnowaniu żywności?

5 faktów o warzywach i owocach, które musisz znać!
5 faktów o warzywach i owocach, które musisz znać!

Nastała wiosna, a wraz z jej nadejściem stragany zaczynają zapełniać się świeżymi warzywami. Niedługo pojawią się pierwsze sezonowe polskie owoce. Czy możemy je jeść bezkarnie w dowolnych ilościach i czy wszystkie sprzyjają szczupłej sylwetce?

Kwietniowe przysmaki ze straganu
Kwietniowe przysmaki ze straganu

Nastała wiosna, a wraz z jej nadejściem zwiększa się nasza ochota na lżejsze i świeższe menu. Przez ostatnie miesiące raczyliśmy się daniami z warzyw korzeniowych, mrożonek czy kiszonek. Zgodnie z kalendarzem warzywno-owocowym w kwietniu na nasze stoły może trafić: sałata, rzodkiewka, dymka, natka pietruszki, młoda botwinka, a pod koniec miesiąca także szparagi.

Nowalijki - jeść czy nie jeść!
Nowalijki - jeść czy nie jeść!

Wiosna zadomowiła się już na dobre. Dzień znacznie się wydłużył, a wiosenna temperatura sprawia, że znacznie chętniej sięgamy po lżejsze potrawy. Stragany warzywne kuszą różową rzodkiewką, sałatą, szczypiorem, ogórkiem czy pąsowym pomidorem. Tylko czy aby na pewno urosły one w ziemi i dodadzą nam zdrowia i wigoru?

Smaczne i lekkie potrawy na Wielkanoc!
Smaczne i lekkie potrawy na Wielkanoc!

Jesteście na diecie i boicie się, że świąteczna rozpusta sprawi, że nabierzecie kilogramów zamiast je stracić? Nie musicie się o to martwić! Wystarczy że zamiast tradycyjnych potraw zrobicie fit wersje z poniższych przepisów. Są one równie smaczne, zdrowsze i jedzone w rozsądnych ilościach na pewno nie przysporzą wam dodatkowych kilogramów. Pamiętajcie jednak o rodzinnym spacerze po Wielkanocnym śniadaniu i spaleniu nieco kalorii podczas śmingusowego polewania jak i uciekania przed wodą. Wesołych i smacznych Świąt!

Dieta szczęścia cz.2
Dieta szczęścia cz.2

Zapraszamy do lektury drugiej części naszego tekstu o diecie szczęścia. Z pierwszej wiecie, że koktajl bananowo-kakaowy zagryziony orzechem brazylijskim będzie nie tylko smaczny, ale i szczęściodajny ze względu na tryptofan, selen i magnez. A może macie teraz ochotę na coś wytrawnego? Ryż czarny z łososiem w ostrym sosie chilli. Prawda, że brzmi radośnie?

Przyprawy które podkręcają metabolizm
Przyprawy które podkręcają metabolizm

Jeżeli chcesz, żeby efekt odchudzania był szybciej widoczny, podkręć metabolizm dzięki super przyprawom, które zastąpią spalacze tłuszczu, a co najważniejsze - bez obciążania wątroby.. Dziś przedstawimy kilka dodatków, których nie może zabraknąć w Twojej diecie!

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego