Powrót dziecka do szkoły to konieczność zaopatrzenia się w nowe książki i zeszyty, ale i doskonała okazja do wprowadzenia nowych, zdrowych nawyków żywieniowych dla całej rodziny!
Niedawno w The Science of Biology opublikowano artykuł p.t. Detox Delusion (Oszustwo detoksu), którego autor, emerytowany profesor biochemii żywienia - David Bender - stwierdza, że detoks to jedynie puste hasło marketingowe, które stwarza zagrożenie dla zdrowia!
Jabłonie uginają się już pod ciężarem owoców. Czerwone, zielone, żółte... Jest wiele odmian jabłek, ale nie wszystkie są tak samo zdrowe.
Soki owocowe i słodkie napoje gazowane stanowią zagrożenie dla zdrowia dzieci. A niektóre przedszkolaki mają do nich szczególną skłonność...
Epizdy obżarstwa wpływają na masę ciała i gromadzenie tkanki tłuszczowej nawet wtedy, gdy uda się zrzucić zbędne kilogramy.
Naukowcy wyhodowali genetycznie modyfikowane jabłko Arctic Apple. Zawiera ono gen, który chroni miąższ przed brązowieniem - nawet nacięte, czy ugryzione nie przebarwia się. Czy to aby na pewno dobry pomysł?
Efekt jo-jo dotyka od 10 do 40% ludzi. Czy ma on aż tak negatywny wpływ na metabolizm i szanse na trwałe schudnięcie jak dotąd sądzono?
Nie zawsze „0 g tłuszczu trans" oznacza, że w danym produkcie nie ma wcale tłuszczów trans! Dowiedz się, jak producenci żywności mogą wprowadzić cię w błąd.
Czy wiesz, że Michael Phelps zjada około 12 000 kcal dziennie? On i inni sportowcy potrzebują dużo energii i całe mnóstwo składników odżywczych aby móc trenować, regenerować się po wysiłku i dbać o mięśnie. A ty? Czego potrzebujesz?
Nowe badania dowodzą, że odpowiednie żywienie w ciąży obniża poziom hormonu stresu u dziecka i modyfikuje geny odpowiedzialne z produkcję tych hormonów w późniejszym życiu!
- chevron_left
- 1 ...
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- ... 28
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego