Niektóre potrawy mogą sprawić, ze oblejesz się potem, inne nadadzą twojej skórze i oddechowi nieprzyjemny zapach. Daczego tak się dzieje?
Który produkt spożywczy się nie psuje? Dlaczego jadamy ryby z cytryną? Jaki kolor naprawdę ma coca-cola?
Naukowcy odkryli, że zawarta w mleku substancja ma zdolność wpływania na geny odpowiedzialne za długowieczność i metabolizm!
Aby ugasić pragnienie biegniesz do sklepu po kolorowe napoje? Stop. Idź do warzywniaka, a później przygotuj napój w domu. Będzie zdrowiej!
Jeśli chodzi o kontrolowanie masy ciała, znaczenie ma nie tylko to, co jesz, ale i to, kiedy to robisz. Takie wnioski płyną z badań opublikowanych w Cell Metabolism.
Sprawdź, jakie pokarmy wpływają korzystnie na twoje serce. Jedz smacznie i zapobiegaj chorobom serca – zawałowi, nadciśnieniu, cukrzycy i wysokiemu poziomowi cholesterolu.
Ludzie, którzy szybko jedzą, są aż 2,5 raza bardziej narażeni na cukrzycę niż osoby spokojnie spożywające posiłki! To najnowsze doniesienia z międzynarodowego kongresu endokrynologów, który odbył się we Florencji.
Jest jednym z jadalnych ziół o właściwościach leczniczych. Poprawia smak sałatek, mięs, sosów i likierów. Niegdyś stosowano ją także w przemyśle perfumeryjnym. Nie pozwól by zabrakło jej w twojej kuchni.
Wiosenna obfitość świeżych warzyw to doskonała okazja do tego, by zacząć jadać więcej potraw przygotowanych z surowych produktów. Tym razem podpowiadamy, jak w 15 minut przygotować pyszną sałatkę ogórkową.
Badania opublikowane na łamach American Journal of Clinical Nutrition dowodzą, że kobiety regularnie przyjmujące preparaty multiwitaminowe mają o 5% dłuższe łańcuchy telomerów, co przekłada się na organizm młodszy o niemal 10 lat (9,8 roku)!
- chevron_left
- 1 ...
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- ... 28
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego